iPhone-telefon

iOS 8.3: Šta je novo?

Apple je pre dva dana objavio treći veliki update za iOS 8 sa javnim lansiranjem verzije 8.3, donoseći mnogo novih mogućnosti za iPhone i iPad.

Ovaj update donosi nekoliko važnih novih funkcija. Prvo, sada je moguće koristiti različite rasne emotikone. Svi ljudski emotikoni sada mogu biti modifikovani kako bi prikazali različite tonove boje kože. Doduše, još uvek nedostaju određeni tonovi boje kože za porodične emotikone.

Druga nova funkcija je Wireless CarPlay. Sada je moguće bežično podešavati CarPlay sa opcijom koja je dodata u meniju Postavke. Ako imate automobil koji podržava bežičnu CarPlay opciju, možete pritisnuti i držati taster za glasovnu kontrolu na volanu kako biste pokrenuli proces podešavanja.

Treća novost se odnosi na izgled emotikona. U skladu sa nadogradnjom za OS X Yosemite 10.10.3, Apple je sve emotikone stavio na jednu stranicu. Svi emotikoni su i dalje podeljeni u sekcije, ali više ne morate da skakutate iz kategorije u kategoriju u potrazi za pravim emotikonom.

Takođe, podrška za Google autentifikaciju u dva koraka dodata je iOS korisnicima koji preferiraju Gmail i Google kalendar.

Siri takođe dobija nove jezike. Kompletan spisak novih jezika koje Siri podržava uključuje ruski, danski, holandski, tajlandski, turski, švedski i portugalski.

Osim novih funkcija, ovaj update donosi i poboljšanu stabilnost. Aplikacije se pokreću brže i reaguju brže na korisničke komande. Wi-Fi konekcija je takođe stabilnija, kao i Bluetooth veza. Poboljšanja su takođe napravljena u oblasti Poruke aplikacije, rotacije ekrana, Wi-Fi i Bluetooth veze. Takođe, greške u Control Centru, Safari tabovima i tastaturi iz AppStore-a su takođe ispravljene.

Ove novine u iOS 8.3 verziji predstavljaju značajan korak napred u kvalitetu i funkcionalnosti Apple uređaja. Korisnici mogu očekivati uzbudljiva ažuriranja i poboljšanja na svojim iPhone i iPad uređajima sa ovom nadogradnjom.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *